Nyheter

Lägg begrepp som ledarskap, medarbetarskap, grupputveckling åt sidan ett tag.

Låt det landa in. Vad visar sig? Du och jag som människor och våra grundläggande behov. Jag kommer på mig själv och flera av er som jag möter och arbetar med, bekräftar att ibland är det svårt att komma ihåg våra behov när förväntningar och krav ständigt är närvarande i vårt ledarskap, i vårt medarbetarskap och i gruppen som vi ingår i.

Se, prata, lyssna, inkludera

Forskning och studier visar att när vi ser varandra, pratar med varandra och känner oss uppskattade upplever vi trygghet. Professor A Edmondson, Harvard visar genom sina studier att psykologisk trygghet är avgörande för att organisationer ska trivas, utvecklas, vara kreativa och produktiva. Orädda arbetsplatser gör succé och skapar resultat.

Egentligen är det ganska enkelt och rakt. Har du med dig det här och får till det i vardagen på din arbetsplats, så kommer ni långt. Ta vara på dina egna och andras behov, drivkrafter och möjligheter för ett ökat välmående, ökade prestationer och hållbar konkurrenskraft.

Lycka till – Vi möts snart igen! //Catarina

Vill du veta mera hur du kan ta vara på era drivkrafter hör av dig via kommentarer nedan.

Undersökning: I en undersökning utförd av Bain & Company visar att det tar 2 och en kvarts nöjda medarbetare, att generera samma resultat som en inspirerad medarbetare.

Bild: K Treadway on unsplash